Erdem x H&M

Love at First Sight

Joudun vieläkin käydä aika-ajoin kurkkimassa vaatekaappiani ja nipistämässä itseäni: Siellä todellakin koreilee ihkaensimmäinen designervaatteeni.
Kun kuulin H&M:n yhteistyömallistosta muotisuunnittelija Erdem Moralioglun kanssa, näppäilin samantien nettikauppaan silmäilemään myyntiin tulevia tuotteita. Ensireaktioni mallistosta oli: voihan suloisuus. Skrollailin alaspäin pieni hymy kasvoillani, jonka suloiset kukkakuosit, korkeat kaulukset ja pitsisomisteet saivat aikaiseksi. Hetken katseltuani kohdalle osui hame, joka sai kylmät väreet selkäpiihin ja sydämeni pamppailemaan nopeammin. Tiesin heti, etten voisi jatkaa elämää näkemättä hametta todellisuudessa. Muhkea a-linjainen hame, jota ei ihan joka päivä tule kaduilla vastaan.

Niin siinä sitten kävi, että 2.11. klo 10.30 asettauduin koneeni ääreen odottamaan, kunnes klo 11 Erdemin mallisto vapautuisi Hennesin nettiliikkeeseen tilattavaksi. Klo 11.03 hame oli jo tuloillaan oikean omistajansa luo.

H&M:n yhteistöissä on aina se sama tuntu: valikoima upeita designervaatteita, joista kaikki kohisevat jo kauan ennen myyntiin tuloa, ja suoranainen ostohulluus, kun ne viimein on ostettavissa. Jokainen kappale, jossa on vahva keräilyluomustuntu myydään loppuun hetkessä. Aikaisempien Balmainin ja Kenzon kohdalla ihmettelin hypetystä, enää en ihmettele. Erdem onnistui luomaan oman näköisensä malliston muotijätti H&M:n kanssa ja sulattamaan tämän viattoman muodinrakastajan sydämen.
“It’s about creating pieces, that someone would like to keep forever.”
Erdem Moralioglu