Uskottavuutta Pukeutumisella – Tyylikkyyden Perusteet

Vakuuttava Tyylikkyys

Miten sinä uskot muiden sinut näkevän? Koetko koskaan alemmuutta ammatissasi muihin kolleegoihin nähden? Miten pukeutuminen ja ruumiinkielesi vaikuttavat saavuttamaan uskottavan ja arvostetun kuvan itsestäsi? Tämä on tyylikurssisi päivä 1/7.

Viime postauksessa How To Wear Jeans At Work raotin aihetta naisen pukeutumisen vaikutuksesta muiden ajatuksiin hänestä. Täytyy sanoa, aihe on kosovolaisen miehen puolisona hyvinkin lähellä sydäntä. Heidän kaltaisessa kulttuurissaan naiseus ja odotukset meitä kohtaan korostuvat. Kaiken sen myötä tärkein opetus on ollut: Meidän asenne, eleet ja pukeutuminen ovat suurimmassa roolissa antamaan itsestämme miehiin nähden tasavertaisen kuvan. Se kaikki on meidän omissa käsissämme,  oli meidän juuret sitten mistä tahansa. 

Jokaisella on oikeus näyttää juuri siltä kuin itse haluaa. Jos kuitenkin haluaa ammatissaan tai muussa haastavassa ympäristössä saavuttaa vakuuttavan ja arvostettavan kuvan itsestään, pukeutumiseen ja ruumiinkieleen on vain pakko kiinnittää huomiota: julkinen kuvasi perustuu hyvin pitkälti ulkoiseen olemukseesi.

Tänään syvennytään tyylikkään pukeutumisen perusteisiin ja siihen millainen kehonkieli ei ole hyväksi uskottavuudellemme. Oletko valmis? Jes! Tästä alkaa matkasi kohti tyylikkäämpää sinua! 

Ulkoisen olemuksen merkitys

Se, kuinka muodollinen vaatetuksesi olisi hyvä olla riippuu paitsi ammatistasi ja ympäristöstäsi myös siitä, minkälaisen aseman haluat saavuttaa. Eikä pelkästään työpaikalla, myös vapaa-ajalla ja perheen kesken: yleisesti ajatellaan, että siististi ja tyylikkäästi pukeutuva ihminen saa huomattavasti helpommin arvostusta osakseen.

Tyylikkyyden ensimmäinen ja tärkein askel on pukeutua iälleen sopivasti. Mutta se ei onneksi tarkoita, että täytettyäsi 30 sinun tulee alkaa näyttämään tylsältä. Ei tietenkään! 

Balanssiin pyrkiminen tulee entistä tärkeämmäksi iän karttuessa. Esim. lyhyt hame tyköistuvan yläosan ja ylipolvensaappaiden kanssa näyttää paitsi iälle sopimattomalta myös mauttomalta. Itseasiassa tutkimuksen mukaan, nainen menettää ympäristössään huomattavasti uskottavuuttaan, jos hän alkaa käyttämään liian paljon ruumiinkuvaansa paljastavaa vaatetusta (lähde: www.leaderonomics.com).

Naiset ovat monessa kohtaa miehiä pätevämpiä esimiehinä. Mutta edetäkseen urallansa liian vihjaileva pukeutuminen ja flirttaileva ruumiinkieli ovat niitä harvoja haittoja, joihin nainen sortuu useammin mieskolleegoihinsa nähden. Ruumiinkielestä haittoihin lukeutuu naisen taipumus leikkiä koruillaan tai korjata hiuksiaan stressin alaisena, kertoo Victor S. L. Tan artikkelissa Are Women Less Credible As Leaders.”Tulevatko naiset esimiehinä päihittämään miehet tulevissa sukupolvissa, riippuu täysin siitä käyttävätkö he työympäristössä hyväksensä niitä heissä luonnostaan olevia ”uskottavia tekijöitä” vai päihitetäänkö heidät johtuen heidän ”vähemmän uskottavista tekijöistä”, jotka he itse tekemisellään ja pukeutumisellaan aiheuttavat,” kiteyttää Tan.

Minkälainen pukeutuminen sitten on tyylikästä? Seuraavassa esittelen tämän päivän kuusi tärkeintä oppia. Sinun kannattaa kiinnittää näihin huomiota varsinkin sellaisessa ympäristössä, jossa haluat antaa vakuuttavan ja arvostettavan kuvan itsestäsi. Nämä ovat tyylikkyyden peruspilarit:

1. Tukeudu klassikoihin

Työympäristössä naisen, joka on johtoasemassa,  tai naisen joka toivoisi pääsevänsä johtoasemaan, olisi hyvä pukeutua klassisen siististi. Tarkka räätälöinti, mediumkorkea tai korkea kaula-aukko, ryhdikäs kangas ja hyvä istuvuus auttavat saavuttamaan esimiehenä uskottavan kuvan. Klassisessa pukeutumisessa merkillä ei juurikaan ole väliä.  Tärkeämpää on oppia tunnistamaan korkea laatu ja erottamaan ajattomat yksilöt trendeistä. 

2. Ota myös värit huomioon

Neutraalien värien lisäksi suosi mustaa ja punaista. Käytä muita rohkeita värejä vain harkiten pienissä yksityiskohdissa. 

3. Sopeuta asusi ympäristöön

Mikäli esim.  työympäristössä käytetään farkkuja, siistit farkut yhdistettynä kauniisti istuvaan yläosaan ja bleiseriin on asuna hyvä vaihtoehto. Sijoita kuitenkin hyvin istuviin ja kroppaasi imarteleviin farkkuihin. Lisää farkkujen asustamisesta voit lukea artikkelista How To Wear Jeans At Work

4. Löydä tasapaino, huomioi yksityiskohdat

Saavuttaaksesi tasapainon kiinnitä vaatevalintojen lisäksi huomiota, muihinkin kokonaisuuden osiin. Hiustesi olisi hyvä olla klassisen väriset ja kiiltävät, kyntesi kauniisti lakatut ja mieluiten vähän lyhyemmät kuin ylipitkät, meikkisi neutraali ja siisti sekä vaatteesi puhtaat ja silitetyt. 

5. Opi päivästä-iltaan pukeutuminen

Voit jatkaa työpäivääsi suoraan illalliselle tai muihin menoihin muutamalla pienellä askeleella: Vaihda matalat pohjat korkoihin, siisti meikki ja päivitä asusteet kuten korut ja huivit.

6. Kanna itsesi

Viimeisimpänä muttei missään nimessä vähäisimpänä opi kantamaan itsesi ryhdikkäästi. Tämä oli ensimmäinen asia johon kultturellisena erona kosovolaisiin naisiin nähden törmäsin. He ihmettelivät miksi häpeilen itseäni, vaikka mielestäni kävelin kaupungilla normaalisti. Me suomalaiset ei tyypillisesti olla nokkapystyssä kävelijöitä, eikä todellakaan tarvitsekaan olla, mutta hyvän ryhdin pito ja silmiin katsominen auttavat saavuttamaan muissa arvostusta ja uskottavan mielikuvan sinusta.

No niin. Ensimmäinen päivä kurssista on takana. Tämä saattoi olla sinulle aloituksena yksinkertainen ja itsestään selvä. Parempi kuitenkin aloittaa perusteista ja kivuta siitä sitten ylöspäin kohti tyylikkäämpää sinua. Ensi viikon kurssipäivänä pidetään vielä leuka visusti rinnassa ja katse varpaissa. 

Bonsoir, Mon Amie <3

  • Comments

  • Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP