Kengillä Tyylikkäämmäksi – Näin Teet Korkokokengistä Mukavat

”Cinderella is proof, that a new pair of shoes can change your life.

Kengät kertovat kantajastaan enemmän kuin osaamme arvatakaan. Ennen vanhaan miesten kengät kiillotettiin päivittäin, jotta he antaisivat itsestään arvokkaamman kuvan. Ei ihme, että Tuhkimokin sai nimenomaan lasikengät kuvastamaan, kuinka upeaksi haltijakummi hänet muutti. Kenkien vaikutus tyylikkyyteen on niin suuri, että ne ansaitsivat ensimmäisen päivän Tyylikurssin syventävistä opeista.

Hienostuneet korot tekevät melkein mistä tahansa asusta tyylikkään.

Nykypäivänä niitä voi myös käyttää melkein missä tahansa asussa: Olet varmaan nähnyt, kuinka Courtney Kardashian asusti verkkarinsa korkokengillä? Noista ajoista alkoi oikea muoti-ilmiö, joka vapautti korkokengät niiden juhlavasta lokerosta.

Tyylikkäät korot nostavat asun henkeä arkisesta hienostuneemmaksi. Kun sujautat korkkarit jalkaasi, olosi muuttuu samantien paremmin pukeutuneemmaksi ja huomattavasti tyylikkäämmäksi. 

Harmi vain, että korkojen kanssa kauneudesta joutuu vähän kärsimään: kohtuuhintaiset pumpsit tuntuvat epämukavilta jaloissa jo tunnin päästä. Uskon, että juuri siksi niin harva viitsii popotella koroissa arkisin. Onneksi on kuitenkin olemassa joitakin niksejä, jotka tekevät niistä mukavammat kävellä. 

1. Mitä pidempi väli kengän päkiällä ja korolla on, sen mukavemmat ne ovat jalassa. Tästä johtuen suorakorkoiset kengät ovat usein mukavammat jalassa kuin kaarevilla koroilla olevat.

2. Käytä geelipehmusteita päkiöissä. Muista ostohetkellä kokeilla kenkiä niiden kanssa, sillä geelipehmuste vie oman tilansa kengästä, ihan niin kuin muutkin pohjalliset. 

3. Teippaa ulkosyrjältä laskettuna toinen ja kolmas varvas yhteen. Tämä estää niiden välissä kulkevan hermon rasitusta, ja tekee korkokengistä huomattavasti mukavammat kävellä. 

4. Valitse mieluummin kengät, jotka ovat aitoa nahkaa. Niitä varten on kehitetty suihke, jolla voit venyttää kengän oman jalkasi muotoon. Tämä tuote on ollut oma lempparini jo vuosikaudet. 

5. Panosta laatuun. Halvalla saa vain harvoin mukavia korkokenkiä, kun laadukkaat puolestaan istuvat monesti jalkaan kuin sukka. 

Näillä nikseillä koroilla kipittelee helposti pidempään kuin tunnin. Tärkeää on tietysti oppia kävelemään niillä oikein: vaikka paino on päkiöillä, askeltaessa kantojen pitäisi silti osua maahan ennen päkiöitä, ei toisinpäin. Tämä on monesti opettelukysymys, harvoin synnynnäinen taito.

Eikö vinkeistä huolimatta korkokengät tunnu omilta? Älä huoli, minulla on ratkaisu myös sinulle…

Matalapohjaisetkin kengät voivat olla tyylikkäät.

Korot eivät onneksi ole ainoa vaihtoehto tekemään oloa tyylikkääksi. Jos korkokengät eivät ole sinun juttusi, hanki valikoimiisi muutamat muodolliset matalapohjaiset kengät. Myös lättäpohjilla voit joko nostaa tai laskea asusi hienostuneisuusastetta. Näithän jo Matalien Kenkien Stailaus -postauksen? Sieltä löydät useamman eri henkisen asuidean lättäpohjille.

Takuuvarmatyylikkäät matalapohjaiset ovat klassisen väriset, kiiltonahkaiset – tai aitonahkaiset. Huomioi myös kengän malli: kapenevat kärjet nostavat huomattavasti kenkien arvokkuutta, vaikka kengät muuten olisivat yksinkertaiset mustat.

 

 

heels NELLY | trench ZARA | knit ZARA | pants ZARA | bag GINA TRICOT

Anna kenkien parantaa luukkisi tylsästä tyylikkääksi.

Kokeile nyt, kuinka arjen lemppari asusi muuttuu yhdistäessäsi sen joko hienostuneiden korkokenkien, tai muodollisten matalapohjaisten kanssa. Kokeile samoja kenkiä myös sellaisten asujen parina, joita et koskaan olisi kuvitellut pukevasi hienostuneiden kenkien kanssa. Nyt on lupa hullutella seuraavat 30-60 min. Uskonpa että hauskuuden lisäksi tulet yllättymään.

 

My picks:

 

WOOHOO! Toinen päivä haasteesta takana.

Ensi viikolla avaan sinulle salaisuuden verhon tyylikkääseen monochromatic -maailmaan.

Bonne soirée, belle!

 • Comments

 • avatar
  Minna Mercke schmidt

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Teippaus oli uusi juttu, mutta kokeilen heti, koska se hermo vaivaa aika usein…

  • avatar
   nboman

   Ei kestä! <3 kannattaa tosiaan kokeilla teippiä! Mulla ainakin auttaa 🙂

 • avatar
  PIRITA

  Hyviä vinkkejä! PITÄISI ITSEKIN ROHKEAMMIN KÄYTTÄÄ KORKOJA. NE KUN KIVASTI ANTAA LISÄÄ PITUUTTAKIN JA TEKEE RYHDILLE IHMEITÄ. EHKÄ SITTEN TÖISSÄ KÄYDESSÄ TULEE TAAS ENEMMÄN KÄYTETTYÄ 🙂

  • avatar
   nboman

   Ehdottomasti! Mutta Koroilla Tai Ilman, Pääasia, Että Kengät ovat Siistit 🙂

 • avatar
  Sara

  Siis toDella hyvä ja kattava postaus! Keep going!😍👌🏻

  • avatar
   nboman

   Iso kiitos Sara! <3

 • Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP