Klassiset Leveälahkeiset Vapaa-ajan Asussa

Muodollisesta Asusta Rennoksi

Stailaus on siitä mielenkiintoinen taiteenlaji, että vahvastikin johonkin käyttötarkoituslokeroon kuuluva vaate taipuu ihan eri henkisiksi sen mukaan miten sen yhdistelet. Klassiset mustat leveälahkeisetkin muuttuvat huomattavan arkisemmiksi jättämällä kauluspaidan helman ulos ja viimeistelemällä asun särmikkäällä nahkatakilla. Ja kaiken kukkuraksi yhdistelmä on huippumukava päällä.

Vaan ei tämäkään asu ollut mikään itsestäänselvyys. Vaikka usein sitä miettii tulevan päivän asun jo illalla valmiiksi (ja niin myös kannattaa tehdä, varsinkin jos on aikainen aamu tiedossa), harvemmin se asu kuitenkaan toteutuu juuri sellaisena kuin suunnitteli. Siksi, vaikka vaatetus olisi tarkoin mietitty, sinun kannattaa varata muutama minuutti aikaa myös luovuudelle.

Itselleni kävi tänään niin, että olin suunnitellut pukevani paidan ihan eri tavalla ja heittäväni pitkän takin niskaani. Niin siinä kuitenkin kävi, että kyseinen miksaus ei vain tuntunut päivään ja tunnelmaan oikealta. Halusin tehdä asusta astetta rennomman, aivan niin kuin sunnuntai-iltapäivämmekin oli. Oletko huomannut, ihminen valitsee monesti automaattisesti mielialansa mukaisia vaatteita yllensä. Luin joskus jonkin tutkimuksen, jossa kerrottiin, että iloisempien värien valinta tarkoituksella auttaisi kohentamaan alakuloisen mielialaa. Eli seuraavan kerran kun oikein ketuttaa, valitse vaan sieltä kaapista se kaikista kirkkain omistamasi yläosa. Tulethan sitten kertomaan, oliko siitä apua! 😉


Täytyy myöntää, en ikinä oikein ole ollut semmoinen nahkatakkityttö.

Tämänkin ostin jo pitkän aikaa sitten (varmasti siitä on jo ainakin vuosi) ja nyt vasta pidin sitä ensimmäisen kerran päälläni. Tänään kuitenkin ihastuin nahkarotsin samaan aikaan sekä ryhdikkääseen että huolettomaan fiilikseen. Uskomatonta, että joku vaate voi olla samaan aikaan noita molempia. Ei ihme, että nahkatakki kuuluu vaatekaapin klassikoihin.

Jos sinäkin epäröit nahkatakin kanssa, kannattaa antaa aikaa juuri sen oikein löytymiseen. Parhaat yksilöt löytyvät vähän niiltä arvokkaammilta merkeiltä (tsekkaa esim. All Saintsin valikoima), mutta en koskaan ole kuullut kenenkään katuvan siihen satsaamista: istuvuus ja yleiskuva ovat laadukkaimmissa takeissa ihan omaa luokkaansa.

”My heart is still a leather jacket i´m waiting to give to someone sweetAndrea Gibson

Faux Leather Biker Jacket
Buy Now

Asusteilla on oma roolinsa lopputuloksessa. Itse valitsin sharpin laukun olalle, jotta kokonaisuus pysyisi tapani mukaan linjakkaana. Huolettomampi voisi sen sijaan napata pikkurepun tai rennon shopperin mukaansa. Eikä mikään niistä väärin ole, antaa vain lopputulokselle sen oman viimeisen silauksen. Asusteiden merkityksestä puhutaan sitten lisää myöhemmin 7:n Päivän Tyylikurssissa. Ensimmäisen päivän perusteisiin voit perehtyä artikkelissa Uskottavuutta Pukeutumisella – Tyylikkyyden Perusteet

Mutta nyt lähden jokasunnuntaiseen ihonhoitorutiinini pariin. Kun lapset ovat nukahtaneet alkaa tämän mamman oma aika. Ja mikäs muukaan olisi parempi tapa viettää sitä kuin uppoutumalla kaikkiin ihaniin rasvoihin ja kasvonaamioihin samalla lempimusiikkiaan kuunnellen? Tai ihan vain pelkkää hiljaisuutta kuunnellen, se kun myös on vähintäänkin rentouttavaa näiden riehakkaiden päiviemme päätteeksi.

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa! <3

 

Shop the look:

  • Comments

  • Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP