Your Personal Style

Olen nyt miettinyt pääni puhki tulevia artikkeleita, asuideoita, kauneusvinkkejä ja kaikkea niihin liittyvää, että en meinaa pysyä liitoksissani. Sivustostani on tullut kuin toinen koti mulle. Kuulostaako kahjolta? 😀 En tiedä, mutta sun auttaminen ja ylipäätään tämän muotihulluuden purkaminen jonnekin ovat kyllä yksi parhaista asioista tällä hetkellä mun elämässä. Näitä ideoita meinaa puskea läpi sen verran paljon, että päätin jatkaa tätä bloggailuani palaamalla pukeutumisen perusasioihin. Siitä voidaan sitten kammeta askel askeleelta lähemmäs sitä unelmien vaatekaappia.

Anna vaatteidesi esitellä sinut

Sun pukeutumistyyli kertoo susta enemmän kuin arvaatkaat. En ikinä unohda kun tapasin B:n ja hän alkoi kertomaan, mihin asioihin hän kiinnittää ensimmäisenä ihmisessä huomiota: Kengät. Hän kertoi, että kenkien kunto kertoo kantajastaan asioita kuten varallisuus ja siisteys. Jos ihminen pukeutuu muuten hyvin, mutta hänen kenkänsä ovat kulahtaneet tai likaiset, todennäköisesti hän ei ole niin tarkka ihminen ja saattaa usein elää epäsiistissä kodissakin. En uskonut B:tä alkuun, mutta aloin tutkimaan asiaa ja yhä useemmin ja useemmin huomasin B:n olevan oikeassa. Se miten me pukeudutaan kertoo meistä enemmän kuin tuhat sanaa.

Jos haluat tuoda parhaat puolesi esiin, sun pukeutumistyylin pitäisi näyttää sinulta: sulla pitäisi olla itsevarma olo vaatteissasi. Ilman, että sanot mitään, anna vaatteidesi esitellä sinut. Ja että voit onnistua siinä, sun pitää tietää, mikä pukeutumistyylisi oikeastaan on.

Tyyli-ikonisi

Olet varmasti törmänny kuviin, joista sulle herää ajatus, voi kumpa näyttäisin tältä. Nyt on tullut aika löytää tuo inspiraatio, jolla aloitetaan sun henkilökohtaisen tyylin metsästys. Selaile nettiä ja ota kuvakaappauksia mieleisistäsi luukeista. Sitäkin enemmän suosittelen sinua viimeistään nyt kirjautumaan Pinterestiin ja luomaan ensimmäisen ideataulusi. Pinterestistä löydät miljoonia asukuvia, joista voit kerätä mieleisesi yhteen ja samaan tauluun. Kerää ainakin 20-50 kuvaa. Tämän jälkeen palaa katselemaan tauluasi. Miltä se näyttää? Todennäköisesti huomaat tiettyjä yhtäläisyyksiä kuvissa. Nyt alat huomaamaan, mistä pidät jonkun toisen pukeutumisessa, mutta joka ei (ainakaan vielä) näy sinussa.

 

Mikä tyyleistä on sinun?

 

Chic

Chic eli suomeksi tyylikäs, elegantti ihminen viihtyy yksivärisissä, selkeälinjaisissa vaatteissa. Pidät neutraaleista väreistä kuten musta, valkoinen, harmaa ja nude. Väriä tykkäät käyttää sitten enemmän asusteissa. Lopullisen luukkisi maustat yksinkertaisilla koruilla kuten ohuen ohuella chokerilla sekä suoralinjaisella mutkailemattomalla takilla. Tyyli-ikoneista Angelina Jolie sekä Victoria Beckham edustavat upeasti chiciä tyyliä.

Bohemian

 

Boheemi on tyyleistä arkisin ja huolettomin. Boheemi nainen suosii maallisia värejä kuten ruskeat, beigen eri sävyt, syvä burgundi, khaki sekä farkku. He rakastavat printtejä varsinkin leopardikuviota. Boheemi nainen suosii pitkiä, hulmuavia linjoja. Romanttinen maximekko, ylisuuri paitapusero sekä löysät fedorahatut kuuluvat vahvasti boheemin naisen vaatekaappiin. Brändeistä Chloe sekä Gucci luovat kauniita boheemeja luomuksia vuodesta toiseen.

Classic

 

Klassinen nainen on siisti ja perinteinen. Arvostat klassisia vaatteita paljon enemmän kuin trendikkyyttä. Klassinen nainen tukeutuu neutraaleihin väreihin sillottaisilla värimausteilla kuten kirkkaan punainen huulipuna tai vihreä huivi. Perinteinen valkoinen kauluspaita löytyy klassisen naisen päältä usein. Koruista minimalistiset helmet sekä timantit ovat klassisen naisen suosikkeja.

Edgy

 

Särmikäs nainen ei halua lokeroitua oikein mihinkään tyyliin. Hän rakastaa pitää hauskaa muodin ja pukeutumisen kanssa. Erilaiset nahkavaatekappaleet ovat vahvasti läsnä pukeutumisessa, yhtälailla kuin rohkean väriset jalkineet tai vaikka sporttiset päällysvaatteet. Särmikäs nainen ei piittaa rajoista vaan nauttii ansaitusta huomiosta.

Glamorous

 

Glamourin naisen mielestä enemmän on enemmän. Hän osaa yhdistellä ja asustaa yksinkertaisenkin vaatekappaleen glamourin upeasti. Säihke ja kiilto, turkikset ja huomiotaherättävät asusteet ovat glamourin naisen arkea.

Siinä muutama tyylilajiesimerkki. Lisäksi tyylejä on esim. sporttinen, tyttömäinen, avant gard, minimalist. Etsi paljon inspiraatiokuvia ja oma tyylisi alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Kaikki ylläolevat kuvat ovat poimintoja Pinterestistä.

 

Tavoitteet vaatekaapillesi

Seuraavaksi listaa ylös millaisilla vaatteilla luot haluamasi tyylin. Millaiset vaatteet kuvaavat tyylilajiasi? Ei haittaa vaikka olisit sekoitus useampaa tyyliä. Esimerkiksi tyylisi on:

Edgy Chic

 

Vaatteet
 • Linjakkaat t-paidat
 • strukturoidut neuleet
 • räätälöidyt camit
 • nahkahousut
 • leveälahkeiset puvunhousut
 • nahkatakit
 • villakangastakit
 • midi-hameet
 • nahkahameet
 • neulemekot, jne.
Kengät
 • Laadukkaat pumpsit
 • korkeakorkoiset nilkkurit
 • nauhalliset nilkkurit
 • ylipolvensaappaat
 • designertennarit
 • loaferit
 • värilliset kengät, jne.
Asusteet
 • Olkalaukut
 • designerlaukut
 • statement-korut
 • klassiset korut
 • laadukkaat rannekellot
 • fedorahatut
 • nahkahanskat, jne.

Listaa ylös kaikki vaatteet, kengät ja asusteet joilla voit luoda haluamasi, sinua kuvaavan tyylisi.

Nyt voit alkaa käymään läpi kaikkia omistamiasi vaatteita. Pomppaako kaapistasi esiin kappaleita, jotka eivät kuulu listaasi? Oletko käyttänyt niitä milloin viimeksi? Olisiko aika luopua niistä? Luovu kerralla kaikesta, mitä tiedät ettet tule enää käyttämään. Mitä listalla olevista vaatteista kaapistasi puuttuu?

Kun kaapissasi on vain sinua ja tyyliäsi kuvaavia vaatteita, lukuisien asujen kasaaminen on helppoa ja lisäksi vieläpä nopeaa.

 

Joko tiedät oman tyylilajisi?

Niina

 • Comments

 • Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP